Wat is Stel Zoekt Man?

Ontzettend gaaf dat ook jij of jullie willen weten wat Stel Zoekt Man dating precies inhoudt.

Dit laat zien dat je lef hebt en zeer avontuurlijk bent ingesteld.

Man Zoekt Stel dating is namelijk geen standaard manier van daten zoals de meesten mensen het kennen.

Bij Stel Zoekt Man dating zijn kortgezegd stellen – hetero, bi of homo – op zoek naar een man en mannen op zoek naar een stel. De afspraakjes kunnen vriendschappelijk en erotisch van aard zijn.

Kortweg ontstaat bij een erotisch afspraakje (seksdate) een trio. Dit kan eenmalig zijn maar er kunnen dus ook seksrelaties ontstaan.

Men doet het echter niet altijd puur voor de seks. Er bestaan verschillende soorten relaties die kunnen ontstaan. Een voorbeeld is wanneer bij een hetero-stel de vrouw naast de relatie met haar eigen man ook een vriendje wilt hebben. Naast haar eigen man heeft zij dus ook een vriendje waarmee ze afspreekt, uit gaat etc.

Dit alles natuurlijk met goedkeuring van haar eigen man. Zoals je merkt vraagt deze manier van daten een open houding in de relatie.

Waarom zou je aan stel zoekt man dating doen?

De beweegredenen om aan deze spannende manier van daten te doen verschilt per stel of man. We beschrijven hieronder enkele van de belangrijkste motivaties:

 • Nieuwsgierigheid
  Het begint voor veel stellen met nieuwsgierigheid. Veel stellen zoeken iets nieuws in hun relatie maar willen zich niet binden aan verplichtingen. Ze kennen deze manier van afspreken en gaan op onderzoek uit. Er wordt een enkele keer met een vreemde man afgesproken wat soms leidt tot seks. Deze fase bepaalt of het stel verder gaat of niet.
 • Extra gezonde spanning
  Stel zoekt man is natuurlijk een spannende manier van daten. Het kan voor veel stellen dus een extra (gezonde) spanning aan de relatie geven. De meeste stellen die voor spanning gaan, spreken met verschillende mannen af. Ze hebben dus geen vaste mannelijke partner, omdat comfort de extra spanning weer weghaalt.
 • Meer Avontuur
  Sommige stellen gaan voor avontuur. Het is de nieuwsgierigheid én extra gezonde spanning waar ze voor gaan. Avontuurlijke stellen gaan vaak op vakantie met hun extra partner. Dit geeft weer een andere dimensie aan de relatie.
 • Meer diepte in de relatie
  De open-minded stellen zoeken vaak meer diepte hun relatie. Dit zijn stellen waar de relatie zeer sterk, stabiel en constant is. Beide willen graag hun relatie naar een hoger niveau brengen omdat ze meer dan nieuwsgierigheid, spanning en avontuur willen. In dit geval maakt de extra man vaak deel uit van de relatie. Je kunt hem zien als de tweede partner, die meer deelt met het stel dan alleen vriendschap en erotiek.

Waar ontmoeten stellen en mannen elkaar?

Stellen en mannen ontmoeten tegenwoordig via online contactadvertenties. Voordat het internet populair werd, vond veel contact plaats via de relatie-, en contactrubrieken in de lokale kranten en parenclubs. Destijds was het ook lastiger om te bepalen wie het stel of de man achter de contactadvertentie was. Je kon elkaar namelijk niet zien en de advertenties waren vaak kort en niet voorzien van verdere informatie.

Daarom zijn online datingsites tegenwoordig het meest geschikt om een stel of man te vinden. Je kunt elkaar immers vooraf (beter) beoordelen.

Hieronder staan enkele manieren hoe stellen en mannen met elkaar in contact kunnen komen.

Advertenties in de krant

De relatie-, en contactadvertenties in de krant bestaan nog steeds. Er zijn ook nog steeds stellen en mannen die hier graag gebruik van maken. Een contactadvertentie is in de regel voorzien van een telefoonnummer. Je moet aan de hand van een korte beschrijving bepalen of degene met wie je in contact wil komen een geschikt persoon is. Dit resulteert vaak in zowel positieve als negatieve verrassingen. Het geeft uiteraard weer extra spanning aan het spel!

Parenclubs

Voor degene die iets meer lef hebben zijn er de parenclubs. Stellen en single mannen kunnen met elkaar in contact komen op een plek dat speciaal hiervoor bestemd is. De sfeer is relaxt en worden drankjes en hapjes geserveerd. Doordat men direct met elkaar in contact staat ontstaan hier sneller afspraakjes. Je weet immers hoe de ander er in het echt uitziet. Parenclubs zijn vaak ook voorzien van ruimtes en kamers waar een erotisch afspraakje meteen plaats kan vinden.

Het bezoeken van een parenclub kost echter (veel) geld. Daarnaast durft niet iedereen een parenclub te bezoeken. De drempel is daarom hoog waardoor de mensen die wél naar een parenclub gaan vaak meer ervaren zijn. Het is dus niet altijd de beste plek om een leuke single man of stel te ontmoeten.

Online Datingsites (Tip!)

De populairste en meest succesvolle manier om stellen en single mannen te ontmoeten is via online datingsites die speciaal op deze doelgroep is gericht. Je kunt hier veilig en makkelijk elkaar leren kennen.

De meeste online datingsites vragen geen geld om je in te schrijven. Je kunt met een gratis abonnement enkele basisactiviteiten uitvoeren zoals foto’s bekijken, je eigen profiel maken en andere profielen lezen/bekijken. Wil je meer zoal bijv. lange berichten sturen, telefoonnummers uitwisselen etc. dan betaal je in de regel een klein bedrag.

Deze kosten zijn sowieso altijd lager dan een bezoek aan bijv. een parenclub. Daarnaast ben je tot niets verplicht zoals bijv. het kopen (en geven) van drankjes.

Bekijk hier de datingsites waar wij altijd gebruiken om met een stel of man in contact te komen.

Stel zoekt man dating voor homo’s en lesbi’s

We hebben het in het begin van dit artikel al kort aangegeven, maar ook homo-stellen doen aan stel zoekt man dating. Homo-stellen kunnen naast contactadvertenties in de krant, parenclubs en online datingsites ook terecht bij gaysauna’s.